sculament barbati simptome

Simptome de sculament (gonoree) la bărbați – riscuri, cauze și tratamente

Sculament (gonoreea) este o infecție frecventă cauzată de bacterii cu transmitere sexuală care poate afecta în mod egal bărbații și femeile. Aici, în acest articol, puteți afla care sunt simptomele sculamentului la bărbați și, de asemenea, tratamentul.

Ce este Sculament sau Gonoreea?

Sculament sau Gonoreea este o boală cu transmitere sexuală (STD) cauzată de o bacterie numită gonococ. Această afecțiune este denumită și sculament și este cea mai frecventă boală cu transmitere sexuală cunoscută în prezent.

Această bacterie gonococ atacă sistemul imunitar al gazdei și crește riscul de infertilitate și HIV pentru persoana infectată. Cu toate acestea, simptomele sunt diferite la bărbați și femei.

Simptomele comune ale Sculamentului la bărbați

Simptomele sculamentului nu pot fi observate imediat; poate fi optimizat intre 3-21 de zile de infectare. Cu toate acestea, unii oameni nu pot observa sculament barbati simptome chiar și până când acestea se complică. Unele dintre  sunt enumerate aici.
 
  • Senzație de arsură în timpul urinării.
  • Durere în timpul urinării.
  • Durere severă în abdomen.
  • Secreții galbene, verzi sau bej din penis.
  • Roșeață în penis.
  • Dureri de testicule.
  • Durere de gât.

Cele mai frecvente cauze ale Sculamentului

Sculamentul sau gonoreea este o boală cu transmitere sexuală (STD) care se poate transmite de la un partener sexual la altul și poate fi transmisă și de la mamă la copil în timpul sarcinii. De aceea testul Sculament este obligatoriu pentru femeile însărcinate.
sculament simptome
  • Poate fi tranzit în timpul actului sexual sau prin sex oral.
  • Sculamentul poate fi transmis și prin atingerea unor obiecte precum scaunele de toaletă, prosoapele transmise de o persoană infectată.
Bărbații nu trebuie să facă sex pentru a transmite acea boală, aceasta poate fi transmisă și prin fluidele care sunt evacuate în timpul actului sexual. Riscul de gonoree sau sculament va crește cu noii parteneri sexuali dacă aceștia sunt diagnosticați anterior cu gonoree.

Cum să fii testat pentru sculement sau gonoree?

Există mai multe modalități de a fi testat pentru sculament. Profesioniștii din domeniul sănătății vor preleva o probă de fluide din zona simptomatică, cum ar fi penisul, gâtul, rectul sau vaginul, cu un tampon și o vor depozita într-un recipient care este utilizat în laboratoarele medicale.
 
Dacă medicul dumneavoastră va avea îndoieli cu privire la infecția articulației, atunci va preleva o probă de sânge din articulație și va adăuga o pată, apoi vă va examina proba de sânge la microscop. Dacă celulele tale sanguine vor reacționa cu pata, atunci vei fi diagnosticat cu sculament. Deși această procedură de diagnosticare este foarte rapidă și ușoară, nu va satisface complet. De aceea, proba de sânge va fi testată de tehnicieni de laborator pentru a obține confirmarea dacă persoana este afectată sau nu de sculam.

În timp ce cealaltă metodă este aproape aceeași, ea va fi plasată în unele feluri de mâncare timp de câteva zile într-o condiție specială de creștere. Dacă o altă bacterie gonococ va crește, atunci se va confirma că persoana este infectată cu sculament.

Un rezultat primar al sculamentului va fi dat după 24 de ore, în timp ce raportul final va fi dat după 3 zile de la testul de gonoree.

Complicații în timp ce sunteți infectat cu Sculament?

  • Dureri în articulații.
  • Erupții cutanate și iritații la nivelul pielii penisului.
  • Problemă cardiovasculară.
  • Boala pelvină.
În timp ce complicația este mai mult la femei, deoarece bacteriile vor afecta tractul reproducător, trompele uterine și, de asemenea, pot trece de la mamă la copil.

Tratamentul bolii Sculament

Nu există remedii la domiciliu pentru a trata sculament odată ce sunteți infectat cu sculament, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră.

Antibiotice

Sculamentul poate fi tratat prin administrarea unei injecții de antibiotic care se va administra în fesa unei persoane infectate și se administrează o singură dată pe zi. În timp ce această injecție de aminoglicozide este prescrisă de specialiștii din domeniul sănătății. Dacă persoana va urma instrucțiunile recomandate, atunci nu va trebui să testeze din nou pentru sculament sau gonoree. Cu toate acestea, dacă simptomele de sculament continuă, bărbații ar trebui să-și consulte medicul specialist.

Deși acest tratament este important pentru ambii parteneri sexuali dacă au făcut sex recent. Specialistul va sugera sexului opus să fie testat și să fie tratat la timp dacă el sau ea nu prezintă niciun simptom, indiferent.

De asemenea, se recomandă să faceți sex până când ambii parteneri sexuali se vindecă de problema Sculament sau gonoree. După tratament, ambii parteneri ar trebui să evite sexul timp de cel puțin 7 zile. Dacă nu urmați instrucțiunile, va crește posibilitatea de a fi afectat din nou cu sculament sau gonoree.

Prevenții care trebuie luate pentru a evita acest sculament de risc

Mai multe moduri pot reduce riscul bolilor cu transmitere sexuală, cum ar fi sculamentul.
  • Folosește prezervative în timp ce faci sex.
  • Asigurați-vă că partenerul dvs. sexual a fost testat cu sculam.
  • Evitați sexul cu acea persoană care are unele simptome neobișnuite.
  • Spălați-vă jucăriile sexuale în mod regulat.
  • Schimbați-vă prezervativele dacă aveți mai mulți parteneri sexuali.
Ai 18 ani sau mai mult? Acest site web necesită să aveți 18 ani sau mai mult. Verificați-vă vârsta pentru a vedea conținutul sau faceți clic pe „Ieșire” pentru a părăsi.